Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Átutazók vagyunk. Örökségünkre úgy tekintünk, mint felelősségre, mely átmenetileg nekünk adatott: megőrizzük, hogy továbbadhassuk.

A fenntarthatóság működésünk egyik pillére, melyet holisztikusan közelítünk számos szempontot figyelembe véve.

Környezet

  • Saját veteményeskertet gondozunk a konyha részleges ellátására.
  • Beszerzés tekintetében preferáljuk a helyi kis és őstermelőket, a szállítással járó környezeti hatás csökkentése, és a regionális közösség és gazdaság erősítése érdekében.
  • Szezonálisan változó, rövid és regionális étlappal dolgozunk: minimális mennyiségű ételt tárolunk mélyfagyasztva és a rövid étlap miatt kevesebb a selejtünk és moslék hulladékunk. A szezonális termékekre épített étlappal az alapanyagok előállítása során keletkező környezeti hatást igyekszünk csökkenteni, valamint a regionalitást erősíteni.
  • Kínálatunkkal igyekszünk hagyományos recepteket és technológiákat feleleveníteni (füstölés, fermentálás, kovászolás, savanyítás) és saját magunk készítjük ételeink és termékeink egy részét, mint pl. kenyér, tészta, saját füstölésű termékek.
  • Minden étlapunkon szerepel vegetáriánus étel.
  • Szelektíven gyűjtjük a szemetet.
  • Saját komposztálóval újrahasznosítjuk a konyháról és a kertünkből kikerülő zöld hulladékot.
  • Nem használunk egyszer használatos műanyagokat.
  • Környezetbarát tisztító, takarítószereket és kozmetikai szerekkel dolgozunk.
  • Apartmanházunkban takarítást, ágynemű- és törölközőcserét csak kifejezett kérésre cserélünk naponta.
  • Napkollektorral támogatjuk az apartmanházunk melegvíz szükségletét.
  • Hővisszanyerős szellőző technológiával rendelkezünk.
  • Hőszivattyús, pelletkályhás és infra-hősugárzó fűtési és hűtési technológiákat alkalmazunk.
  • Saját kútunkból tápláljuk vízszükségletünk egy részét és a vízre úgy tekintünk, mint kincsre.
  • Kizárólag energiahatékony LED fényforrásokat használunk
  • Elektromos autótöltőket telepítettünk vendégeink számára.
  • Tagjai vagyunk a Fenntartható Vendéglátóhely, vagy Felelős Gasztrohős közösségnek.

Vállalkozás & Munkaviszony

  • Átláthatóan és jogszerűen működünk, mert hiszünk abban, hogy ami a színfalak mögött történik, tükröződik a színpadon, vagyis a vendég elégedettség közvetlenül összefügg munkavállalóink elégedettségével.
  • Igyekszünk a helyi közösségből meríteni munkavállalóink, partnereink és beszállítóink kiválasztásakor, és lehetőségeinkhez mérten nehéz, vagy hátrányos helyzetben élő jelölteknek kínálunk lehetőséget.
  • Szakmai utánpótlásunk érdekében fiatalokat támogatunk.
  • Rendelkezünk az Vállalható Vállalkozás tanusítvánnyal és Családbarát minősítéssel.

Gazdaság & Közösség

  • Hiszünk a közösség összetartő és fenntartó erejében, ezért szerteágazó és több lábon álló kapcsolatrendszert építünk, melyben minden szereplő kihat egymásra. Kölcsönösségen alapuló partnerségre törekszünk minden kapcsolatunkban.
  • Tagjai vagyunk a hasonló elveket valló SVÉT-nek és alapító tagjai vagyunk a SLOW Living Hungary Pannon Convivium közösségnek.
  • Befektetéseinket a környezeti fenntarthatóság tiszteletben tartásával végezzük az épített, környezeti és kulturális örökség megóvásával.
  • 2017-ben elnyertük az ICOMOS díjat a Dallos-Böröcz országosan védett vízimalom méltó helyreállításával.
  • 2020-ban befejeztük a helyi védettség alatt álló hagyományos parasztház felújítását, melyből megszületett az Almalomb Apartmanház.
  • Megtérülési elvárásainkat hosszú távra célozzuk, vagyis ma nem nyerészkedünk a holnap rovására.
  • Célunk a gazdaságos működés: költségtudatos és pazarlástól mentes, hosszú távú jövedelmezőséget szem előtt tartva működünk.

Mi igyekszünk a fenntarthatóság elveit szerint működni, kérjük tartson velünk!

Loading Loading