Étterem

Étterem

Almalomb egész évben nyitva tartó étterem, amelynek egy 19. századi felújított vízimalom ad otthont.

Szándékunk egy olyan étterem létrehozása és működtetése, ahol kiváló minőség társul a kötetlen, laza környezettel. Rövid, gyakran változó étlappal dolgozunk, szezonális, friss, lehetőleg helybéli alapanyagokból. Ugyan megjelennek hagyományos ételek is a választékunkban, nem szorítkozunk a szűk értelemben vett magyaros konyhára. Nem riadunk meg a szokatlan párosításoktól, sem más nemzetek ízeinek becsempészésétől sem. Folyamatosan kutatjuk hogyan lehet a hagyományos alapanyagokat és étel készítési és tartósítási technológiákat a mai korra adaptálni, újraéleszteni. Vendégeinktől azt reméljük, hogy szeretnek meglepődni.

Gyakran változó ételsorunk mellett kísérletezünk saját termékek előállításával is, melyek kóstolhatók az étlapról, helyben és a webáruházunkban is megvásárolhatók. Ilyen például a kovászos rozskenyér, a füstölt só és paprika, vagy a házi tészta.

Családbarát és állatbarát étterem vagyunk, büszke tagjai a Stílusos Vidéki Éttermiségnek. A fenntarthatóság egyik fő értékünk, melyet a Vállalható Vállalkozás a Felelős Gasztrohős tagság is szavatol. A Slow Living mozgalom Pannon régió Conviviumának alapító tagjai vagyunk. Számos hazai és helyi megtisztelő elismerésben részesültünk a működésünk elmúlt éveiben.

A kétemeletes, pincehelyiséggel is rendelkező malom épületben 50 főt tudunk vendégül látni. A márciustól októberig tartó napsütéses időszakban kerti teraszunk is nyitva áll vendégeink előtt. A meleg záporok elől a füstölőház tornácára húzódhatsz be, ahol fatüzelésű kemencénk mellett melegedhetsz. A nyári szezonban pajtánk akár 70 fős rendezvényekhez is igénybe vehető. A 2021-ben felújított Fészer26 kreatív rendezvényterünk egy egész évben használható, akár 30 főt befogadó helyszín, minden szükséges felszereléssel céges és privát rendezvények fogadására. Almalomb esküvőkhöz vagy konferenciákhoz is ideális helyszín.

Időről időre koncertek és egyéb nyilvános kultúrprogramok várják az idelátogatókat. Képzőművészeti kiállítások helyszíneként kapunk a művészek és kiállítás szervezők előtt is nyitva áll.Loading Loading